Agràs

L’any 2013 va ser l’any de l’AGRÀS, així en majúscules. Tots els components d’infor4R ens vam dedicar en cos i ànima a desenvolupar el projecte.

Tot va començar per la insaciable curiositat d’en Jaume Rodon, com ell mateix ho explica en el llibre de l’Agràs.

“En el primer llibre que vaig escriure juntament amb Joan Prados, “Biografía de la lamprea”, en els capítols referents al receptari, sobre tot en receptes de l’edat mijana, topàrem amb un ingredient o condiment anomenat agràs. I que és l’agràs? ens preguntàrem. La nostra incurable curiositat ens portà a la recerca de la historia d’aquest producte i, vet ací, que es tractava d’un dels components alimentaris més antics i coneguts ja als inicis de la civilització. Es tractava del suc del raïm verd, o sigui, el most obtingut de raïms immadurs…. ”

A partir d’aquí definim el projecte: Fer una producció del condiment anomenat Agràs i la seva divulgació.

Per això necesitavam cobrir una sèrie de passos:

  1. Obtenir tota la informació possible: Documentació, fabricants, ….
  2. Acabar el llibre de l’Agràs ja començat per Jaume Rodon
  3. Estudi dels costos i del finançament
  4. Trobar un productor de raïm
  5. Fer la verema
  6. Disseny de l’ampolla i etiquetatge
  7. Procés d’embotellament
  8. Divulgació en restaurants
  9. Fer un web dedicat a l’Agràs
  10. Celebrar-ho tot amb la Festa de l’Agràs

Un procés llarg però que va acabar en total èxit.

La web de l’Agràs la teniu a….    Projecte Agràs

A continuació un petit reportatge fotogràfic

Us de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per facilitar al usuari una més gran operativitat. Si segueix navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació dels cookies i de la nostre política de cookies, Click a l'enllaç per a una informació addicional.

ACEPTAR
Aviso de cookies