Caminada a la cova de l’Olla
Data de l’excursió: 26-01-2022
Equip Imparable: Caminem l’Assumpta, el Jordi, i jo (el Pere). Tots de Vilanova i la Geltrú.
Referencies: Itinerari 13 del llibre Alt Penedès 17 excursions a peu
Fotos Jordi
Objectiu de l’excursió
Avui es tractava de sortir a caminar a algun lloc que no haguéssim visitat abans i que ens permetés ser a casa abans de les 2. Hem anat una mica lluny, però hem acomplert l’objectiu.
Itinerari
Sortida de Aiguaviva
Hem sortit d’Aiguaviva. No sabíem massa què ens trobaríem. I de seguida hem fet cap a un fréixer centenari, monumental, declarat arbre monumental. Ho és, però a l’hivern, sense fulles, te un altre aspecte. Ja m’agrada veure els arbres sense fulles, amb les branques encreuant-se unes amb les altres, de tots els tamanys. De ben segur, però, que a la primavera, estiu o primeries de tardor, es veu d’una altra manera.
La increïble cova de l’Olla
Anàvem marxant seguint l’itinerari, tot esperant trobar el trencall que ens havia de portar a la cova de l’olla. I disfrutàvem del paisatge gebrat. Veure les parts superiors dels arbres sense fulles com blanquejaven, els arbusts i les herbes totalment blanques. Fins que en un moment donat ens vam adonar que el trencall ja hauria d’haver arribat. Va ser llavors que l’Assumpta va dir, “que diu el wikiloc? Mira si hi ha alguna ruta que hi vagi”.I va ser així que, seguint una ruta, vam tirar un tros enrere, tampoc massa, fins a trobar el trencall. La cova és a uns 200 metres tot estirar, però són de forta pujada, dreta com feia temps que no en trobàvem pels nostres voltants.
Però valia la pena. No perquè sigui una gran cova però tots vam convenir que no havíem fet la pujada en va.
Nota Jordi (segons informació d’en Pere): a la cova de l’Olla, a l’Eneolític (fa uns 7.000 anys – no ve d’un pam) es feien rituals funeraris. Potser (dic jo) sacrificis humans, però no vam trobar ni ossos ni cap altra prova.
Tornada a Aiguaviva
I a partir d’aquí, ja no ens vam tornar a perdre fins arribar a Aiguaviva.